Min EMDR-behandling 

Måske skulle jeg først komme med en lille forklaring på hvad EMDR egentlig står for, det jeg lige har kunnet læse mig til på Engelsk hedder det Eye Movement Desensitization and Reprocessing, oversat frit til dansk står det for Øje, bevægelse desensibilisering og genskabelse, det er en behandlingsmetode som det sikert fremgår lidt at man, tage forskellige situationer og mærker dem i kroppen og derefter bliver sat foran en slags løbelys,  hvorefter man skal lade alle følelser komme til en i ens krop, ligegyldigt hvad det kan være og på den måde skal man så få de dårlige ting til at forsvinde eller man skal kunne have kontrol over dem. Det er lige det jeg ved og det, ellers kig på hjemmeside EMDR.DK. Behandlingen bliver brugt til at behnandle mange forskellige former for traumer, men her skal i huske denne behandling bliver givet til mig som krigsveteran og derfor er det forskelligt fra person til person hvordan og hvilke situationer man arbejder med. 

 

Min første Behandling.

 

Det var onsdag den 04-11-2015,  ved min Psykolog, først sad vi lige og snakkede lidt, jeg satte mig til rette i stolen, også skulle vi finde en situation hvor jeg som tidligere udsendt, (Dette er vigtigt), ikke ville have den fulde kontrol over hvad er skete, vi startede med en situation hvor mine to store på 10 og 13 år, ville være forsvundet evt. på et markede med mange mennesker en typisk situation hvor jeg, gerne vil vide hvor alle er og hvornår, for at have dem i sikkerhed, for evt. angreb eller farlige situationer. Jeg skulle så føle det inderst inde og føle hvordanjeg havde det med at de var væk. selv om jeg sad i sikkerhed ved emin psykolog, så kan jeg fortælle jer at min mave virkelig snurrede sig sammen, og angsten for at der var sket dem noget den var virkelig, jeg begyndt at svede, jeg havde en bange anelse, var i alarm beredskab.  Det hele kørte inde i mine krop mens jeg sad og så på det bevægende lys og lod alle følelser komme til mig. Så stoppede psykologen lyset og spurgte mig hvordan jeg havde det, og jeg fortalte ham om mine følelser, hvilket var en positiv reaktion. Så skulle vi igang igen denne gang skulle jeg så forestille mig at jeg havde fundet dem igen, samt hvad jeg så ville gører. Kroppen reagerede med at den ville skælde ud og fortælle dem det var iorden, men den kunne ikke, ingen gang med rigtige ord, der var ligesom 3 faser inden i mig kæmpede i mod. 

Fase 1) lettelsen over de var fundet igen, så en slags glæde. 

Fase 2) Vreden over at de udemærket godt ved at de ikke skal gøre sådan bare forsvinde.

Fase 3) Forsøge at sætte ord på det unden at bryde sammen.  

Så skulle lyset tændes igen for disse 3 faser skulle gerne ende med at arbejde sammen, så jeg ved deres alder og ved at de har mobiltelefoner kan kontakte mig på dem, og at de ved de har den alder de har ikke altid kan have kontrol over hvad de foretager sig og hvornår.  

Det kom der næsten helt styr på og jeg følte en lettelse over at den kontrol jeg burde have over situationen, kunne vendes til noget positivt og at jeg bare ved et opkald eller en sms kan finde dem igen, og med den alder de har måske skulle aftale mødepunkter med dem istedet for at holde dem i kort snor. Det blev målt på en skala fra 1-7hvor 1 er jeg vil ikke give slip til 7 som er jeg kan godt have kontrol uden at holde fast, endte det på 6,5 eller 6 med pil op ad,  hvilket var tilfredsstillende for psykologen.  

Hvordan har man det bagefter: Ja hvordan har man det, hvordan havde jeg det, jo jeg var træt meget træt, men på en måde som efter jeg havde været ude på min cykel ikke sådan nu gå jeg i seng og sover, nej det kom først dagen efter (05-11-2015), der var energien godt nok helt væk. Men det er det man skal forvente.

 

Men Hvorfor en hverdgas situation, hvorfor ikke hoppe til de ting som det handler om, jo det gør min psykolog tildels for ikke at skabe nogle unødvendige reaktioner som hverken jeg eller han kan håndtere og for at skabe en tillid til det der arbejdes med.  Det er noget jeg ikke troede jeg skulle sige virker men for første gang kan jeg sige jeg glæder mig til næste behandling dog ikke de trætheds bivirkninger der også er der.  

 

© 2015 by Thomsenfoto & Media